Minister gaat in Almere met jongeren in gesprek over slavernijverleden

ALMERE • Do 18 mei 2023 | 11:24 • Donderdag 18 mei 2023 | 11:24

Minister Hanke Bruins Slot van Binnenlandse Zaken praat maandagmiddag in Almere met jongeren over het slavernijverleden en hoe dit nu nog een rol speelt in hun leven. Ook heeft ze een gesprek met burgemeester Hein van der Loo en wethouder Kees Ahles. Daarin wordt de afstand tussen Den Haag en de regio en maatschappelijk ongenoegen besproken.

Het bezoek van de minister luidt de vijfde editie van Keti Koti in Almere in. Dat is de jaarlijkse herdenking en een festival om het einde van de slavernij te herdenken. Almeerse jongeren worden door het Comité 30 juni/1 juli opgeroepen om maandag met de minister in gesprek te gaan. Zij kunnen in Casa Casla in Almere Stad lunchen, waarna het gesprek met Bruins Slot is.

De minister heeft het Comité 30 juni/1juli Almere benaderd om in gesprek te gaan met Almeerse jongeren. Maandag is de officiële start van het Keti Koti Herdenkingsjaar in Almere. Voorzitter Anneke Dalger van het Comité 30 juni/1 juli: ''Wij zijn nauw betrokken bij dit bezoek en zijn heel blij dat de minister in gesprek gaat met jongeren in Almere over het slavernijverleden.''

De minister was eind maart ook in Almere. Toen kwam ze langs voor een digitaal magazine over de Short Stirling.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel