Studenten fietsen voor goede doel naar Parijs: 'Gaat verrassend goed'

ALMERE • Do 18 mei 2023 | 18:54 • Donderdag 18 mei 2023 | 18:54

Twee Almeerse studenten die voor het goede doel naar Parijs fietsen zijn inmiddels in Brussel. Dat melden drie medestudenten in een volgauto. Daan Cuyvers (21) en Robin Klein Boonschate (19) willen binnen 24 uur naar de Franse hoofdstad fietsen voor het Prinses Máxima Centrum in Utrecht, een ziekenhuis voor kinderen met kanker.

Cuyvers en Klein Boonschate vertrokken donderdagochtend rond 6.00 uur bij het Utrechtse ziekenhuis. Ze voeren een schoolopdracht van Windesheim Almere uit. Die vroeg hen om iets te doen met sociale impact. Met drie medestudenten werd de fietstocht 'Tour de Maxima' bedacht. En die gaat via de Nederlandse en Belgische binnenwegen verrassend goed, zegt Dave Muheto vanuit de volgauto. "Tot nu toe gaat het makkelijk. Daan had wat last van zijn pees, maar dat is het."

Studenten trekken veel bekijks
De twee studenten rijden gemiddeld 25 kilometer per uur. Muheto: "We willen niet te hard gaan, want dan word je heel snel moe. Maar ook weer niet te langzaam omdat het dan te lang duurt." De drie medestudenten moedigen hun vrienden vanuit de volgauto aan. Ze hebben ook eten en bidons meegenomen.

De volgauto

Om de zes uur wordt een kwartier tot een half uur gepauzeerd. Dat is tot nu toe nog maar één keer gebeurd. Onderweg trekt de fietstocht de nodige aandacht. "De mensen zijn enthousiast. Zo krijgen we veel reacties als we achter Daan en Robin aan zitten. We hebben soms ook een vlag van het Máxima Centrum aan de auto hangen."

Nu 2500 euro binnen, doel is 25.000 euro
Muheto hoopt dat de belangstelling kan rekenen op extra geld voor het Prinses Máxima Centrum. Tot nu toe is er 2500 euro opgehaald, maar de studenten hebben 25.000 euro als doel gesteld. "We hopen stiekem dat het nog gaat lukken om dat bedrag op te halen." Volgens hem is er nog tijd om te doneren: de actie loopt tot 25 mei. Eerst ligt de focus op vrijdag: dan willen de studenten rond 10.00 uur finishen bij de Eiffeltoren. "We hopen dat het zo soepel blijft gaan. Dan kunnen we morgenochtend een foto nemen bij de Eiffeltoren", aldus Muheto.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel