Opwekking verwacht recordaantal kampeerders

BIDDINGHUIZEN • Ma 22 mei 2023 | 14:46 • Maandag 22 mei 2023 | 14:46

Pinksterconferentie Opwekking verwacht komend weekend een recordaantal kampeerders. 23.000 kampeerders hebben zich vooraf aangemeld voor het christelijke evenement. De opbouw van de 53e editie op het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen is in volle gang. Meer dan 3000 vrijwilligers helpen de komende dagen mee.

"Het wordt heel veel zingen, luisteren en vooral ontmoeten," vertelt directeur Ruben Flach van het christelijke evenement. "We hebben meer kampeerders dan ooit, al 23.000 hebben zich aangemeld. Daarnaast hebben al 25.000 dagbezoekers zich aangemeld." Flach verwacht ook een groot aantal spontane bezoekers. Bij de vorige editie waren er in totaal meer dan 60.000 bezoekers.

Weersomstandigheden
Vorig jaar zorgden slechte weeromstandigheden ervoor dat kampeervelden en parkeerterreinen onder water liepen. "Vorig jaar was heel nat. Het blijft kamperen, je kan niet veel meer doen dan mensen voorbereiden. Komend weekend wordt het prachtig weer, dus is het vooral belangrijk zonnebrand en hoedjes mee te nemen en je goed voor te bereiden op de zon."

Ophef
In aanloop naar het evenement is er discussie ontstaan over de programmering. De christelijke band InSalvation staat dit jaar op het podium tijdens de sing-in. De band kwam vorig jaar in opspraak omdat ze niet wilden optreden in een kerk met een homoseksuele voorganger. Voor schrijver John Lapré is dat reden om het populairste onderdeel van Opwekking over te slaan. Hij is getrouwd met Lionel en schrijft op social media en in een column dat zij zich 'tweederangs (louter gedoogd) voelen' door deze uitspraken.

Directeur Flach zegt dat Opwekking niemand zal cancellen op het evenement. "Zij doen al jaren mee en zij zullen de sing-in leiden. Dat hebben ze een aantal keer eerder gedaan en we hebben geen reden gezien om dat niet te doen", zegt Flach over InSalvation. Hij wil geen standpunt innemen na de ophef die afgelopen week ontstond. "Omdat dat hun verhaal is. Een verhaal heeft altijd twee kanten en dat zou van twee kanten belicht moeten worden en ik ben geen deel van dat verhaal en als organisatie geen deel van dat verhaal."

Het thema van de Pinksterconferentie is 'Maar wij zien Jezus'.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel