Gevonden menselijke resten zijn van sinds 1999 vermiste man

LELYSTAD • Ma 12 juni 2023 | 14:43 • Maandag 12 juni 2023 | 14:43

De botten die eind mei gevonden zijn bij een bedrijf op industrieterrein Oostervaart in Lelystad zijn afkomstig van Alex van Cittert. De Amsterdammer werd in februari 1999 als vermist opgegeven. Zijn vermissing werd nooit opgelost en werd daarmee een cold case zaak. De politie houdt rekening met een misdrijf.

De politie doet verder onderzoek naar de zaak en vermoedde eerder dat Van Cittert naar het buitenland was gegaan. De Amsterdammer zou nu 62 jaar zijn geweest.

De botten zijn gevonden op het terrein van Be-Pall, een producent van houten pallets in Lelystad. Dat gebeurde tijdens graafwerkzaamheden. Daar werd een zeil aangetroffen met meerdere botten. De plek werd dagenlang onderzocht door de politie.

Medewerkers van de politie en het NFI deden onderzoek naar de resten. Zij kwamen twee weken geleden tot de conclusie dat het ging om menselijke botten.

Aandacht van De Telegraaf en Vermist
De familie van Alex van Cittert is al jaren op zoek naar hem. In 2001 stonden familieleden dagblad De Telegraaf te woord. Ze vertelden toen dat ze zelfs naar Thailand zijn gereisd om hem te zoeken.

Ook het tv-programma Vermist heeft verschillende keren aandacht aan de vermissing van de Amsterdammer besteed. In het programma werd onder meer gemeld dat Van Cittert op zijn 23e is gaan werken in de Amsterdamse horeca. Tot vlak voor zijn verdwijning was hij barkeeper.

Ook de dag van de verdwijning wordt in het programma beschreven. Van Cittert verlaat op 10 december 1999 zijn woning. Hij had zijn moeder verteld dat hij naar het VU ziekenhuis zou gaan om zijn gebroken voet te laten onderzoeken. Maar die afspraak had hij afgezegd om naar een tennisclub te gaan. Daar leende hij geld en zou hij hebben aangegeven dat hij met twee mannen naar Duitsland zou afreizen. Vanaf dat moment is er niets meer van hem vernomen.

Op verschillende oproepen in het tv-programma Vermist komen veel reacties, maar nooit werd hij gevonden. Tot dus twee weken geleden zijn botten werden gevonden in Lelystad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel