Glazen gevelplaten woontoren Flores extra vastgezet na loslaten lijm

ALMERE • Di 13 juni 2023 | 13:40 • Dinsdag 13 juni 2023 | 13:40

Alle glasplaten die de gevel van woontoren Flores in Almere vormen worden met spoed extra vastgezet. Dit nadat afgelopen zaterdag een plaat vanaf de bovenste verdieping naar beneden is gevallen.

Uit onderzoek blijkt nu dat de lijm waarmee de glasplaat is vastgezet heeft losgelaten, zo geeft de gemeente aan. Daarom worden uit voorzorg op alle platen haakbeugels gezet, die voor extra versteviging zorgen. Die klus is inmiddels gestart. 

Nog gissen waarom de lijm loslaat
Hoe het kan dat de lijm van de glasplaat loslaat, is volgens de gemeente nog niet duidelijk. Het is de taak van Almere om erop toe te zien dat de toren en omgeving veilig zijn voor voorbijgangers en bewoners.

Dura Vermeer, het bedrijf dat de toren heeft gebouwd, heeft nog niet gereageerd op vragen van Omroep Flevoland over het omlaag komen van de glasplaat. 

Het type lijm dat bij de toren op het voormalige Floriadeterrein is gebruikt, wordt volgens de gemeente vaker bij bouwprojecten toegepast.

Containertunnel naar de ingang
Direct na het omlaag vallen van de glasplaat zaterdag zijn er hekken rondom de woontoren gezet. Ook is er met containers een tunnel gemaakt die naar de ingang van het gebouw leidt. Als de verstevigingsoperatie achter de rug is worden de hekken en containers weer weggehaald.

Haakbeugels worden vastgezet

Plek van de losgekomen plaat

Tientallen beugels zijn al gezet

Containertunnel naar de ingang

Losgekomen plaat ligt er nog

Werkzaamheden aan de toren

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel