Dronken Urker die plaatsgenoot aanreed met heftruck krijgt taakstraf

URK • Wo 14 juni 2023 | 15:25 • Woensdag 14 juni 2023 | 15:25

Een 22-jarige Urker heeft een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van een jaar gekregen voor het aanrijden van een dorpsgenoot. Bij die aanrijding liep het slachtoffer Lucas Vlot in maart 2021 ernstige verwondingen aan zijn benen op. Hij zal daar de rest van zijn leven last van blijven houden.

De straf is gelijk aan de eis die de officier van justitie twee weken terug op tafel legde. De rechtbank vindt Leendert K. schuldig aan "zeer onvoorzichtig rijgedrag" en het verlaten van de plek van een ongeval. Na het aanrijden van Vlot, ging K. er namelijk als een haas vandoor.

Het gebeurde allemaal voor een barretje op een bedrijventerrein op Urk. De 22-jarige K. en zijn vrienden mochten niet naar binnen en kwamen even later terug met een -kort daarvoor- gestolen heftruck. K. zat met een slok op achter het stuur, schoof een container aan de kant en begon rondjes te rijden.

Vlot was een van de jongens die hem tot bedaren probeerde te brengen. Toen hij tussen een groepje jongens terechtkwam en dacht dat ze hem gingen slaan, deinsde hij achteruit. Vervolgens werd hij overreden door de heftruck.

Politieonderzoek na de aanrijding

K. moet van de rechtbank ook een schadevergoeding van ruim 23.000 euro betalen aan het slachtoffer. Vlot had om bijna 89.000 euro gevraagd, maar het restant zal hij via een andere rechter moeten gaan verhalen op K.

Een tweede Urker die ook bij het incident met de heftruck betrokken was, werd in 2021 al veroordeeld tot een werkstraf. Hij werd alleen vervolgd voor joyriding.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel