Extra groep van dertig minderjarige asielzoekers naar azc Luttelgeest

LUTTELGEEST • Zo 18 juni 2023 | 10:28 • Zondag 18 juni 2023 | 10:28

Zo'n dertig alleenstaande minderjarige vluchtelingen (AMV'ers) krijgen een plek in het azc in Luttelgeest. Dat meldt de gemeente Noordoostpolder. Het aantal komt bovenop de vijftig minderjarige alleenstaanden die al werden opgevangen in Luttelgeest.

De minderjarige vluchtelingen komen naar Luttelgeest om de opvang in Ter Apel te ontlasten. Het Centraal Opvang orgaan Asielzoekers (COA) heeft de voorkeur uitgesproken voor een azc boven een hotel of recreatieterrein, omdat er medewerkers en voorzieningen aanwezig zijn. Zo krijgen de jongeren een educatief programma aangeboden op het terrein, omdat de internationale schakelklas vol zit.

De opvang van de asielzoekers past binnen de grenzen van het azc, zegt de gemeente. Op het terrein mogen maximaal duizend vluchtelingen worden opgevangen. Vorig jaar kwamen al vijftig AMV'ers naar Luttelgeest. Die zouden maximaal een jaar op het terrein verblijven, maar daarvoor is geen strakke afspraak gemaakt, zegt de gemeente. "Zolang we maar binnen de duizend vluchtelingen blijven, dan is het prima", aldus een woordvoerder.

Het verzoek voor extra opvang werd besproken tijdens een omwonendenoverleg. Toen werden geen bezwaren geuit, maar werd er wel gevraagd om de situatie in de gaten te houden, zegt de gemeente. De nieuwe lichting AMV'ers wordt opgevangen tussen juni en december. In het najaar volgt een evaluatie met de omwonenden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel