Veiling voor buurthuis Golfslag levert 20.000 euro op

EMMELOORD • Ma 3 juli 2023 | 14:57 • Maandag 3 juli 2023 | 14:57

Met de veiling voor het toekomstige buurthuis in De Golfslag is bijna 20.000 euro opgehaald. Het geld wordt vooral gebruikt voor het inrichten van het buurthuis. De Golfslag staat sinds 2015 leeg en wordt momenteel gerenoveerd.

Jettie Marinussen, een van de initiatiefnemers van de veiling, is erg blij met het bedrag. "Het was echt boven verwachting. We werden heel blij van de opkomst en de vele biedingen." Volgens Marinussen waren er meer dan 250 mensen aanwezig bij de veiling, waar meer dan 300 verschillende soorten producten onder de hamer gingen.

Rondvaart was het kopstuk
Van het pakket van de slager tot een kleine diamant, er was genoeg om op te bieden. Maar het populairste item was toch wel de rondvaart vanaf Urk met een botter. "Dat was echt een geliefd object. Die bracht 450 euro op en daar zijn we heel blij mee," aldus Marinussen

De hoge opbrengst is volgens de initiatiefneemster heel mooi, maar nog niet genoeg voor de gehele inventaris. "We hebben natuurlijk heel veel nodig. Het gaat om tafels en stoelen, de keuken, banken en nog veel meer. Maar met het bedrag komen we wel heel ver hoor." Maar de opbrengst van de avond zit hem volgens Marinussen niet alleen in geld.

Zelfgebakken taarten
"Het is ook vooral een mooi begin voor het contact in de buurt. Mensen hebben bijvoorbeeld ook zelfgebakken taarten aangeboden en die wordt dan weer persoonlijk opgehaald. Op die manier verbeter je ook het contact zelf."

De werkzaamheden aan het markante pand moeten eind dit jaar klaar zijn. Het buurthuis, dat nu nog in het Stieltjeshuis zit, hoopt kort daarna open te kunnen gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel