Porteum: 'Pluim gekregen van Onderwijsinspectie'

LELYSTAD • Ma 3 juli 2023 | 20:13 • Maandag 3 juli 2023 | 20:13

Middelbare school Porteum in Lelystad zegt de problemen onder controle te hebben, ook naar het oordeel van de Onderwijsinspectie. "Die heeft maandag tijdens het eindgesprek, na een jaar van inspectiebezoeken, een enorme pluim gegeven," meldt woordvoerder Rhody Matthijs. Dat in tegenstelling tot een jaar geleden toen meerdere afdelingen als 'zeer zwak' werden beoordeeld en er aan sommige opleidingen zware onvoldoendes werden uitgedeeld.

Alle opleidingen scoren beter dan een jaar geleden. Havo/vwo, het Porteum Lyceum, gaat zelfs van zeer zwak naar voldoende. Voldoende is sinds mei dit jaar het hoogst haalbare. Alleen de afdeling vmbo-basis/ kader ging van 'zeer zwak' naar 'onvoldoende' en is dus nog niet voldoende. Op het gebied van pedagogisch en didactisch handelen moet de school zich nog verbeteren, zo stelt de Onderwijsinspectie.

De onderwijscampus kende een moeilijke start. Drie afzonderlijke scholen werden samengevoegd in één gebouw en dat gaf de nodige problemen. De conclusie was dat de slechte kwaliteit van het onderwijs met name te wijten was aan het bestuur van de campus.

De inspectie zag vorig jaar ook dat sommige leerlingen gepest werden in de klas. De school heeft dat volgens rector René Leber aangepakt door goed naar de leerlingen te luisteren en daar ook naar te handelen. Dat blijkt volgens hem ook uit tevredenheidsonderzoeken die zijn gehouden onder leerlingen en hun ouders. "Als het nodig is worden leerlingen doorverwezen naar hun mentor of naar een pestcoördinator. Sinds die aanpak voelen leerlingen zich veel veiliger."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel