Drie gaslekken achter elkaar bij werkzaamheden: 'wordt wel een beetje vervelend'

EMMELOORD • Vr 7 juli 2023 | 13:00 • Vrijdag 7 juli 2023 | 13:00

Bij werkzaamheden in de Waterbuurt in Emmeloord is er voor de derde keer in twee weken tijd een gaslek ontstaan. De lekken werden veroorzaakt door een aannemer die in de wijk aan het werk is. Netbeheerder Liander heeft de lekken hersteld en baalt van de situatie. "Als het drie keer in twee weken voorkomt dan wordt het wel een beetje vervelend", zegt een woordvoerder.

Het eerste lek ontstond in de straat Malta op 26 juni. Drie dagen later ging een leiding in de straat Elba kapot. Dit keer werd een leiding geraakt in De Sont.

De lekken ontstonden in de leidingen richting de huizen. Volgens Liander heeft de aannemer wel inzicht in waar de leidingen zouden moeten liggen. De netbeheerder gaat er vanuit dat de aannemer nu rustiger en voorzichtiger te werk gaat. Ondanks dat Liander de storingen verhelpt, zijn de kosten wel voor de aannemer.

'Stom toeval'
De aannemer laat weten dat het gaat om 'stom toeval'. De leidingen zijn volgens het bedrijf niet verkeerd ingetekend. Ze gaan op de huidige manier verder met de werkzaamheden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel