Almere maakt met woningcorporaties afspraken over vocht- en schimmelproblemen

ALMERE • Vr 14 juli 2023 | 17:45 • Vrijdag 14 juli 2023 | 17:45

De gemeente Almere gaat aan woningcorporaties vragen om een aanpak te ontwikkelen waarmee vocht- en schimmelproblemen in huurwoningen opgelost kunnen worden. Dit initiatief komt van de SP, die er een motie over indiende. Die heeft de raad donderdag aangenomen.

De partij heeft zelf onderzoek gedaan naar de schimmelproblemen. Bewoners meldden die via de hulplijn van de SP Almere. De bewoners van de Regenboogbuurt in Buiten hadden in 2020 problemen met schimmel, vorig jaar speelde het bij huurders van appartementencomplex De Hulk in Haven. Volgens de SP heeft een appartementencomplex aan de Oldewierde in Haven een soortgelijk probleem.

Rob Lamback, bewoner van dat appartementencomplex was donderdag bij de vergadering waarin de motie werd besproken. "Ik heb een chronische longziekte. Door de schimmel is mijn gezondheid merkbaar achteruitgegaan. Van mijn arts kreeg ik te horen dat mijn toch al korte levensverwachting nog verder is verkort", zegt Lamback.

"Al deze klachten zijn geen incidenten, maar wijzen op een structurele oorzaak waarvoor een structurele oplossing nodig is", zegt SP-raadslid Rijk Ravestein. De motie werd mede-ondertekend door GroenLinks, PvdA, DENK, ChristenUnie en AP/OPA. Op de PVV na steunde de hele raad de motie.

Dit verhaal is gemaakt door Sheadon Gunput. Hij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel