Superstofzuiger gevonden, laatste glassplinters vernielde monument opgeruimd

DRONTEN • Do 27 juli 2023 | 12:50 • Donderdag 27 juli 2023 | 12:50

De laatste glassplinters van het vernielde monument voor overleden kankerpatiënten in Dronten worden donderdag en vrijdag opgeruimd. De superstofzuiger die daarvoor nodig was, is gevonden.

Vorige week deed het Lelystadse schoonmaakbedrijf Handy-Clean een oproep omdat ze niet de juiste middelen hadden om de kleinste splinters uit de grond te krijgen. Rioolbedrijf Teeuwissen uit Huizen is in het bezit van het apparaat en bood deze kosteloos aan.

In juni werden nagenoeg alle glasplaten vernield in het Wilhelminabos. Handy-Clean bood vervolgens aan om alles op te ruimen, maar het schoonmaken bleek ingewikkelder dan gedacht. Door de regen zakten kleine splinters de natte mosgrond in en was er een extra sterke stofzuiger nodig.

Bedrijf zuigt en ruimt de splinters op
De afgelopen dagen kwamen er na de oproep tientallen reacties binnen van bedrijven die een superstofzuiger aanboden. Het Lelystadse schoonmaakbedrijf heeft in samenspraak met het KWF gekozen voor het rioolbedrijf uit Huizen.

Annebel Schipper van het KWF laat weten blij te zijn dat er zoveel werd gereageerd op de oproep. Het bedrijf uit Huizen biedt niet alleen het apparaat aan, maar ook de service om de splinters zelf op te ruimen.

De medewerkers zijn donderdagochtend direct aan de slag gegaan. Ze hopen het grootste gedeelte van het werk binnen een dag af te krijgen.

Scherven opnieuw gebruikt
De intentie van het KWF is om de scherven te gebruiken voor het herstel van het monument. Voor het nieuwe monument is met een crowdfundingsactie ruim 233.000 euro opgehaald. Deze zomer moet er meer duidelijk worden over hoe het eruit komt te zien.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel