Urkerweg nog één dag dicht voor laatste stappen in herinrichting

URK • Vr 28 juli 2023 | 9:57 • Vrijdag 28 juli 2023 | 9:57

De Urkerweg bij Urk gaat zaterdag nog één keer dicht voor de herinrichting van de rijbaan. Volgens aannemer KWS Infra worden dan de laatste aansluitingen gemaakt bij de nieuwe vaarduiker. Direct verkeer tussen Urk en Tollebeek is daardoor niet mogelijk tussen 06:00 en 21:00 uur.

Ter hoogte van de Oranjewijk legt KWS Infra een zogenoemde vaarduiker aan, zodat kleine bootjes onder de Urkerweg door kunnen varen. De duiker is ook nodig om ruimte voor de natuur te compenseren die door de aanleg van de nieuwe Michiel de Ruyterbrug is verdwenen. De vaarduiker markeert de vernieuwde dorpsingang omdat ook de Urkerweg een makeover heeft gekregen.

De nieuwe vaarduiker

Autoverkeer wordt omgeleid via de Staartweg en Zuidwesterringweg, of via de Domineesweg. Zaterdag vervallen ook de bushaltes Winkelcentrum Urkerhard, Ransuil, Urkerdwarspad en Urkerweg 46. Voor Urk wordt aangeraden om op te stappen bij de halte aan de Vlaak. De ingang van de Oranjewijk naar de Wilhelminalaan blijft zaterdag wel open voor automobilisten.

Fietsers moeten voorlopig nog heel even gebruik maken van de omleiding via de Christinastraat. Het vernieuwde fietspad over de vaarduiker en langs de Michiel de Ruyterbrug gaat naar verwachting in de loop van volgende week open.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel