Ministerie: tot nu toe geen vogelgriep bij andere bedrijven rondom Zeebiesweg

BIDDINGHUIZEN • Di 1 augustus 2023 | 20:03 • Dinsdag 1 augustus 2023 | 20:03

De twee pluimveebedrijven rondom het met vogelgriep besmette bedrijf aan de Zeebiesweg in Biddinghuizen zijn tot nu toe nog niet getroffen door het virus. Dat zegt een woordvoerder van het ministerie van LNV.

Het biologische pluimveebedrijf aan de Zeebiesweg werd vorige week getroffen door het virus. Daarom moesten omliggende pluimveebedrijven binnen een straal van drie kilometer ook getest worden. Die testen zijn tot nu toe negatief, zegt de woordvoerder.

Voor het virus geldt een incubatietijd van 10 tot 14 dagen, waarin de symptomen van de griep zich kunnen ontwikkelen. Naarmate de tijd verstrijkt, wordt de kans dat de twee bedrijven rondom het biologische bedrijf besmet raken kleiner.

Dinsdag werd bekend dat de leghennen aan de Zeebiesweg besmet zijn geraakt met een nieuwe variant van het virus. Die komt nu vooral voor bij kokmeeuwen. Volgens de woordvoerder van het ministerie van LNV blijkt uit onderzoek dat de besmetting bij Biddinghuizen ook door deze meeuwensoort komt. Eind april, begin mei was er een grote sterfte onder deze vogelsoort. Op meerdere plekken in het land, maar ook in Flevoland lagen veel dode kokmeeuwen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel