Wateroverlast bij Almere Jungle: ‘Het water stond tot aan de knieën’

ALMERE • Ma 7 augustus 2023 | 12:25 • Maandag 7 augustus 2023 | 12:25

Een wolkbreuk boven dierenpark Almere Jungle op Stadslandgoed De Kemphaan zorgde afgelopen zondag voor flink wat schade. Door het vele water moest het park zondag sluiten. "Er was geen plek in het park waar het niet nat was."

Niet alleen de regen zorgde voor problemen, ook de afwatering van de gemeente had problemen met een storing. "Hierdoor kon het water niet weggepompt worden en werd de overlast steeds erger. Zelfs alle putten en de wc’s overstroomden", vertelt Mike van Mourik, hoofd van Almere Jungle. "Bij het diepste punt stond het water zelfs tot de knieën."

Dieren zijn veilig
Alle dieren die op de grond leefden, konden nog op tijd worden gered, maar hoe groot de overige schade is, is niet bekend. "We hebben heel wat klanten misgelopen zondag, er is dus al redelijk wat financiële schade. Vandaag maken we een inventarisatie wat er aan apparatuur en materiaal kapot is" , aldus Van Mourik, die maandag wel de deuren van de jungle opent. "Nog niet al het water is weg, maar we missen al een dag omzet en bezoekers, dus we gaan gewoon open en verder."

De vele regen zorgde ook in het Flevoziekenhuis voor overlast. Zo kwam in de centrale hal het water uit de vloer naar boven. En ook een busbaan liep onder water tussen Almere Filmwijk en Almere Parkwijk.

Dit verhaal is gemaakt door Roosanne Middelhuis. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel