Veel meditatie en spiritualiteit tijdens Graceland Festival

ZEEWOLDE • Za 19 augustus 2023 | 18:09 • Zaterdag 19 augustus 2023 | 18:09

Voor de negende keer wordt in Zeewolde dit weekend het christelijke Graceland Festival gehouden. Sinds de start groeide het aantal bezoekers van 500 naar nu zo'n 2500.

"Ja, het is echt heel leuk. Iedereen doet gewoon lekker z'n eigen ding", vertelt een vrouw enthousiast. Een man vult haar aan: "Een relaxte sfeer, goeie muziek, goeie sprekers, een fijn dagje weg."

Het christelijke kunst- en cultuurfestival op het scoutinglandgoed heeft dit jaar als thema 'Heel de mens' en daar is volgens festivaldirecteur Gerda van Veen veel behoefte aan. "Iedereen die hier komt is op zoek naar zingeving. Veel bezoekers komen uit een soort christelijk verhaal. Ze zitten niet meer in een kerk, maar willen daar wel iets mee. Ze weten alleen nog niet hoe. Wij proberen hier ruimte te creëren en mensen te inspireren."

Terwijl er op het festivalterrein meditatieve synthesizermuziek klinkt van Joeri Pronk, geeft Kirsten Kalkman een workshop om zuurdesembrood te maken. "Over hoe graan verandert in brood. Als we dat met onze vingers hebben gevoeld, gaan we het meemaken in de meditatie. Hoe het van binnen kan zijn, hoe je eigen leven door rust en overgave ook nieuw zou kunnen worden."

Corien Herweijer neemt deel aan de workshop en is blij met alles wat op Graceland te beleven is. "Ik ben op zoek naar iets wat positieve energie geeft en mensen verbindt met elkaar en met God. In aanvulling op wat je bijvoorbeeld in de kerk vindt."

Tijdens het Graceland Festival is zondag om 11 uur nog gezamenlijke viering die gratis toegankelijk is. Artiesten zullen dan optreden op het hoofdpodium.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel