Zomerserie over de stort: "We hebben hier iedere dag te maken met agressie"

EMMELOORD • Do 24 augustus 2023 | 6:06 • Donderdag 24 augustus 2023 | 6:06

"Iedere dag hebben we hier wel te maken met een of andere vorm van agressie." Dat zegt Harmen Oenema van Milieustraat Noordoostpolder. Meestal blijft het bij een onvriendelijke opmerking of een boze blik, maar heel soms gaat het ook verder, vertelt de leidinggevende. Vaak zijn het de regels op de stort die tot de confrontaties leiden.

Serie over de stort
Deze hele week zendt Omroep Flevoland reportages uit over Milieustraat Noordoostpolder. Het station zit aan de Montageweg en inwoners kunnen er hun grofvuil brengen. Tijdens de vijf afleveringen draait het om het het personeel, de bezoekers, en de spullen die ze meebrengen. Vaak is het rotzooi, maar soms zitten er ook onverwachte pareltjes tussen het afval. De vele regeltjes bij de stort zijn eveneens onderwerp van gesprek, net als de agressie die de regels af en toe bij bezoekers oproepen.

Op de vuist met een bezoeker
Medewerkers Albert-Jan Smit en Ewert van der Pol herkennen zich in het verhaal van Harmen Oenema. Ook zij krijgen geregeld met agressie te maken. Het personeel herinnert zich nog goed dat een ontmoeting met een bezoeker ooit uitliep op een handgemeen. "Hierover is nog veel gepraat en het had veel impact", aldus Oenema.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel