Zomerserie over de stort: Seksspeeltjes horen niet bij klein chemisch afval

EMMELOORD • Vr 25 augustus 2023 | 6:25 • Vrijdag 25 augustus 2023 | 6:25

Meestal is het gewoon rotzooi, maar soms zit er tussen het grofvuil bij Milieustraat Noordoostpolder een opvallende vondst. Dat was bijvoorbeeld het geval toen er een koffer opensprong die vol dildo's bleek te zitten. Gniffelend denkt het personeel daar nog aan terug. Bij de afdeling Klein Chemisch Afval werden ook seksspeeltjes aangeboden, maar medewerker Ewert van der Pol verwees de brenger ervan naar het grof afval.

Serie over de stort
Deze hele week zendt Omroep Flevoland reportages uit over Milieustraat Noordoostpolder. Het station zit aan de Montageweg in Emmeloord en inwoners kunnen er hun grofvuil brengen. Tijdens de vijf afleveringen draait het om het het personeel, de bezoekers, en de spullen die ze meebrengen. Vaak is het rotzooi, maar soms zitten er onverwachte pareltjes tussen het afval. De vele regeltjes bij de stort zijn ook onderwerp van gesprek, net als de agressie die de regels af en toe bij bezoekers oproepen.

"Poep hebben aan de hele wereld"
In gesprek met bezoekers valt op dat veel mensen nog bijzondere herinneringen koesteren aan de spullen die ze wegbrengen. Zo doet een van hen afstand van een bijzondere stoel waarin het 'fijn relaxen' was. 'In deze stoel kon je poep hebben aan de hele wereld', aldus de bezoeker.

Hondenharen van de overleden viervoeter
Iemand anders komt een oude bank dumpen. Het weggooien zelf doet geen pijn, maar tijdens het vervoer worden er op de bank nog oude bruine haren van de hond gevonden. Vorig jaar moest het gezin afscheid nemen van het dier. En dat maakt dat het korte ritje naar de stort voor deze bezoeker toch nog een emotionele lading krijgt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel