Lowlands doneert honderden slaapzakken aan kerk

BIDDINGHUIZEN • Do 24 augustus 2023 | 6:16 • Donderdag 24 augustus 2023 | 6:16

Lowlands heeft honderden slaapzakken aan de Rotterdamse Pauluskerk gedoneerd. De slaapzakken zijn afgelopen weekend tijdens het festival in Biddinghuizen gebruikt op de 'glamping'. De kerk deelt de slaapzakken in de winter uit aan daklozen.

De Pauluskerk was bijna door zijn voorraad slaapzakken heen en besloot daarom een oproep op Facebook te plaatsen. Lowlands schoot te hulp met bijna vijfhonderd slaapzakken. "Zoveel tegelijk is fantastisch. We kunnen weer maanden vooruit", vertelde medewerker Aagda Fredrikze aan de regionale omroep Rijnmond.

Normaal gesproken gaat het in de zomer minder hard met de slaapzakken, maar vanwege het weer de afgelopen maanden was de vraag naar slaapzakken groot. Op de glamping van Lowlands kunnen bezoekers luxe kamperen, zo wordt voorzien in onder meer een tent, bed en slaapzak. De gedoneerde slaapzakken zijn dus gebruikt, maar nagenoeg schoon, aldus Fredrikze.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel