Eric van Eerdenburg stopt als Lowlands-directeur, 'wil niet te lang blijven zitten'

BIDDINGHUIZEN • Vr 12 april 2024 | 11:25 • Vrijdag 12 april 2024 | 11:25

Eric van Eerdenburg stopt op termijn als directeur van festival Lowlands. Dat maakte hij donderdagavond bekend in de podcast De Machine van muziekplatform 3voor12. De komende twee edities zal hij nog aan het roer staan van het festival in Biddinghuizen, maar daarna geeft hij het stokje door.

In de podcast geeft hij zelf aan dat hij is 'begonnen met stoppen'. De komende edities loopt opvolger Camiel le Rutte met hem mee. "Lowlands gaat over jongerencultuur, en over nieuwe bands. En ik heb veel voorbeelden gezien in Europa van festivaldirecteuren die in mijn ogen te lang zijn blijven hangen en daar wil ik niet bijhoren."

Le Rutte is programmeur geweest van poppodium De Melkweg in Amsterdam en heeft ook ervaring als festivaldirecteur. "Hij is nu 38 of 39, volgens mij", vertelt Van Eerdenburg. "Dat is een mooie leeftijd om te beginnen, dezelfde leeftijd als toen ik begon."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel