Strijd wordt feller tegen woningbouwplannen op golfbaan

LELYSTAD • Wo 6 september 2023 | 6:11 • Woensdag 6 september 2023 | 6:11

"We gaan tot het eind toe procederen!" Dat zegt Wijnand Kuijt, bestuurslid van Burgerinitiatief Golfpark in Lelystad. Jarenlang voert het burgerinitiatief een strijd tegen de plannen om woningen te bouwen op 9 van de 18 holes op de golfbaan.

De woede van het het burgerinitiatief is maandagmiddag flink opgelaaid nadat er op het stadhuis met alle betrokken partijen is gesproken over de toekomst van de golfbaan. De baan is verliesgevend en zowel de eigenaar als het college van burgemeester van wethouders zien woningbouw als oplossing om de tekorten weg te werken.

"Toen wij hier kwamen wonen was afgesproken dat we naast een golfbaan kwamen te wonen en niet naast een straat met woningen", zegt Kuijt. De golfbaan is volgens hem best rendabel te maken zonder woningbouw. Hij zwaait met een plan dat het burgerinitiatief drie jaar geleden heeft laten opstellen. Daarin staat dat er voldoende investeerders zijn die toekomst zien in een golfbaan met 18 holes. Maar dan zou er wel een andere exploitant moeten komen.

Hoe denkt de politiek over de woningbouw?
De gemeenteraad van Lelystad was tot nu toe op de hand van de bewoners. Tot drie keer toe werd een voorstel voor woningbouw op de golfbaan door de raadsleden afgewezen. Het college van burgemeester en wethouders gaat nu toch weer een nieuwe poging doen, zegt Kuijt. "Ook wij geven niet op", aldus Kuijt.

"Wij vertegenwoordigen twee derde van de bewoners, dat is 400 van de 600 mensen die hier wonen", vervolgt Kuijt. "Zij willen die woningen niet. Praten over nieuwbouw op de golfbaan is geen optie". Daarom willen ze procederen, tot aan de Raad van State toe.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel