CDA Noordoostpolder wil geen gemeenschapsgeld in renovatie Poldertoren

NOORDOOSTPOLDER • Vr 15 september 2023 | 15:14 • Vrijdag 15 september 2023 | 15:14

Steek geen gemeenschapsgeld meer in de renovatie van de Poldertoren in Emmeloord. Dat vindt de CDA-fractie in Noordoostpolder. Volgens de partij is het onverstandig om voor 1,1 miljoen euro de Poldertoren geschikt te maken voor commerciële belangen. "Het is keer op keer een geldverslindende mislukking gebleken."

CDA-fractievoorzitter Marien van der Slikke ziet het commercieel benutten van de Poldertoren nu niet zitten. "Wij zien het niet als taak van de gemeente om die investering eerst te doen en dan te hopen dat een huurder dat kan blijven opbrengen."

'Lering'
Van der Slikke verwijst naar het verleden, waarin commerciële verhuur van de Poldertoren niet rendabel is gebleken. Wel geeft de fractievoorzitter toe dat dat gebeurde met een college van burgemeester en wethouders waar het CDA deel van uitmaakte. "Het is verstandig om lering uit het verleden te trekken."

Het CDA steekt liever het gemeenschapsgeld in maatschappelijke zaken, zoals de nieuwe brandweerkazerne. Een subsidie van 900.000 euro die door de provincie beschikbaar is gesteld, zou moeten worden gebruikt om de toren te onderhouden en toegankelijk te laten zijn voor iedereen. De provincie stelde overigens wel voorwaarden aan die subsidie. Zo moeten er een sluitende begroting en huuropbrengsten zijn.

De gemeenteraad van Noordoostpolder moet begin oktober beslissen over de renovatieplannen. Komende maandag gaat er al over vergaderd worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel