Biddingringweg (N305) anderhalve maand dicht voor opknapbeurt

DRONTEN • Zo 17 september 2023 | 16:10 • Zondag 17 september 2023 | 16:10

De Biddingringweg (N305) tussen Dronten en Biddinghuizen gaat maandag 2 oktober dicht voor een opknapbeurt. De weg wordt verbreed en opnieuw ingericht. Daarvoor moet het verkeer tot en met 18 november omrijden, meldt de provincie.

De opknapbeurt is bedoeld om de weg veiliger te maken. Zo waren de afgelopen jaren meerdere ongelukken op de N305. Aanvankelijk was het plan dat de kruispunten bij de Garnaalweg en Botweg zouden verdwijnen. De kruising bij de Palingweg blijft wel bestaan. De provincie meldt maandag dat dit plan is uitgesteld, omdat er tijdens een informatieavond zorgen werden geuit door de bewoners van deze wegen. De provincie wil nu eerst de bewoners verder informeren

Verkeer kan tijdens de werkzaamheden omrijden via de Rietweg en Swifterweg. Het bedrijf Van Werven aan de Biddingringweg blijft bereikbaar. Fietsers worden omgeleid via omliggende wegen en fietspaden. Bij plekken waar gewerkt wordt moeten ze even afstappen, aldus de provincie.

De werkzaamheden aan de Biddingringweg moeten op 8 december klaar zijn. Op 18 november wordt de weg weer opengesteld.

In een eerdere versie van dit bericht meldden wij op basis van informatie van de provincie dat de weg maandag 18 september al dicht zou gaan. Dit bleek onjuist. De planning van de provincie was nog niet definitief. De weg gaat nu dicht op 2 oktober en wordt op 18 november weer opengesteld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel