Ruim 300 deelnemers genieten van Oostvaardersrun

LELYSTAD • Zo 8 oktober 2023 | 16:24 • Zondag 8 oktober 2023 | 16:24

De zesde editie van de Oostvaardersrun, door en rondom het natuurgebied de Oostvaardersplassen, heeft ruim 300 deelnemers getrokken. Het hardloopevenement gaat niet om de snelste tijd of het winnen van een trofee maar, is vooral georganiseerd om te genieten van de natuur.

De deelnemers konden verschillende afstanden waaronder 10, 16 en 21 kilometer afleggen. "Waanzinnig, zoveel deelnemers hadden we niet verwacht", vertelt Arnaud Meijer die de Oostvaardersrun samen met Staatsbosbeheer organiseert. "Het is een stormloop geweest met inschrijvingen. We zitten dit jaar helemaal vol, nooit eerder vertoond."

"Ja het is een leuke run, mooi natuur en goede route", vertelt een deelnemer. "Het loopt wel een stuk zwaarder maar ook is het makkelijker omdat je gewoon een beetje om je heen kan kijken en hopen dat je toch wat wild kan spotten."

"Ja harstikke leuk om te doen, het is mijn eerste keer", vertelt een andere deelnemer. "Het is heel anders lopen, je hebt geen huizen om je heen. De ondergrond is een stuk zachter dus je moet harder werken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel