Winkels BCC Lelystad en Almere dicht vanwege 'extreme omstandigheden'

FLEVOLAND • Di 17 oktober 2023 | 13:39 • Dinsdag 17 oktober 2023 | 13:39

De BCC winkels in Lelystad en Almere houden dinsdag- en woensdagmiddag de deuren gesloten omdat de veiligheid van de medewerkers niet gegarandeerd is. De luiken van de vestiging van de elektronicaketen zijn dicht. Op de deur van de winkel in Lelystad staat dat door 'extreme omstandigheden' besloten is dicht te blijven.

Het bedrijf vroeg vorige maand faillissement aan. De BCC-winkel in Lelystad had maandag nog een faillissementsuitverkoop. In de winkel waren maximaal tien mensen tegelijk welkom, dus ontstond er buiten een wachtrij.

De winkels zouden dinsdagmiddag weer opengaan voor de uitverkoop, maar onder meer in Lelystad en Almere zou personeel maandag belaagd zijn door koopjesjagers. Vanwege meldingen van bedreiging en fysiek geweld, is besloten om de deuren dicht te houden.

Zowel bij de winkel van de BCC in Almere als die in Lelystad komen toch nog bezoekers langs. "Heftig", is de reactie van een mevrouw. "Ik heb laatst gelukkig nog van alles gekocht." Ze vinden het eigenlijk wel prima dat er geen bezoekers meer worden toegelaten. "Anders werk je nog meer geweld in de hand. Nu kunnen ze even rust nemen."

Vakbond CNV laat in een eerste reactie weten zich te kunnen vinden in het besluit om de deuren dicht te houden. De vakbond vindt dat de veiligheid van de werkgevers en klanten altijd honderd procent gegarandeerd moet worden. "De curator moet nadenken of het houden van zo'n opheffingsuitverkoop überhaupt een verstandige keuze is, zeker gezien de voorgeschiedenis van opstootjes en bedreigingen."

Zowel BCC als de curatoren die belast zijn met een eventuele doorstart van het elektronicabedrijf, zijn niet bereikbaar voor een reactie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel