Toiletgebouw van de Floriade is nu een bewegwijzeringsbord naar het strand

ALMERE • Di 17 oktober 2023 | 16:50 • Dinsdag 17 oktober 2023 | 16:50

Bewegwijzeringsbordjes die zijn gemaakt van de toiletgebouwen van de Almeerse Floriade wijzen straks de weg naar het Almeerderstrand. En materialen van de verschillende paviljoens vormen nu plantenbakken. De Floriade leeft daardoor toch een beetje voort in de stad.

Hergebruik, recyclen en spullen een tweede leven geven. Dat paste wel bij de wereldtuinbouwtentoonstelling. Het thema van het evenement was namelijk 'Growing Green Cities', oftewel het ombouwen van stedelijke gebieden naar duurzame en groene steden.

"Hier staan balies, showblokken, kasten en plantenbakken uit de paviljoens van Duitsland, Japan en India. Maar er zijn hier ook lampen, planken en vitrines", vertelt duurzaam ontwerper Jim van der Wardt.
De ontwerper werkt op dit moment in zijn atelier TheCrazySmile aan bordjes die straks de weg wijzen naar het Almeerderstrand. "Ik gebruik ook Floriade-materialen om kastjes in en rondom keukens te maken. Het was misschien wel de laatste Floriade ooit, maar het gedachtegoed van de Almeerse Editie gaan we zeker weten steeds meer zien!", verwacht een gepassioneerde Van der Wardt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel