Hockeyclub Buitenhout wil niet fuseren met de Almeerse

ALMERE • Do 19 oktober 2023 | 6:16 • Donderdag 19 oktober 2023 | 6:16

Hockeyclub Buitenhout MHC in Almere heeft 'totaal geen interesse' in een fusie met de Almeerse Hockey Club. Buitenhout is 'zeer gezond' en bovendien is er een 'verschil in cultuur' tussen de twee clubs. Dat is de reactie van de club op het bericht dat de Almeerse Hockey Club, die zit met een torenhoge schuldenlast, graag samen wil gaan met Buitenhout.

Toon van Dijk, de nieuwe voorzitter van de Almeerse Hockey Club, zei woensdag tegen Omroep Flevoland dat 'twee hockeyverenigingen in Almere echt te veel is'. Dat schoot bij René Dekker van de hockeyclub Buitenhout in het verkeerde keelgat. "Er is genoeg ruimte voor twee hockeyverenigingen in Almere," zegt Dekker. "Wij halen vooral nieuwe leden vanuit Nobelhorst en Oosterwold. Terwijl De Almeerse veel leden kan halen uit Poort en uit Duin." Hij verwacht ook dat met de komst van studenten naar Windesheim de sport enorm gaat groeien.

Bovendien is het karakter van de twee clubs verschillend. "De Almeerse Hockey Club richt zich meer op topsport en wij doen meer aan familiesport", zegt Dekker van Buitenhout. De Almeerse Hockeyclub zit met grote financiële problemen en Buitenhout voelt zich niet geroepen om de Almeerse te hulp te schieten middels een fusie. "Ze hebben zichzelf in de nesten gewerkt", aldus Dekker.

Ongezonde situatie
Wat ook steekt is dat Van Dijk én in het bestuur zit van een sportclub die met de gemeente zoekt naar een oplossing voor de hoge schulden én fractievoorzitter is van de PVV in de Almeerse gemeenteraad. "Ik vind het heel bijzonder dat iemand voorzitter is van Hockey Club Almere en voorzitter is van een politieke partij. Ik weet niet of het wel een gezonde situatie is."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel