Klachten ongegrond, Urk mag verder met warmtenet

URK • Vr 20 oktober 2023 | 15:38 • Vrijdag 20 oktober 2023 | 15:38

De gemeente Urk mag verder met zoeken naar een bedrijf dat een warmte-koudenet kan aanleggen op bedrijventerrein Port of Urk en de nieuwe Zeeheldenwijk. Het Urker bedrijf Circulaire Energie Voor Elkaar (CEVE) had een kort geding aangespannen bij de rechtbank, omdat de eisen die de gemeente stelde voor de aanleg te groot zouden zijn. Daardoor konden er volgens het bedrijf alleen grote spelers meedoen, en kregen lokale ondernemers geen kans.

De rechtbank is het daar niet mee eens. Die vindt dat de gestelde eisen niet misleidend en ook niet onevenredig groot zijn. Bovendien vindt de rechter dat het bedrijf tijdens het selectieproces met de bezwaren had moeten komen en niet pas nadat het bedrijf was uitgesloten.

De gemeente Urk reageert verheugd dat de aanbesteding voor het warmte-koudenet door kan gaan. Wethouder Nathanaël Middelkoop benadrukt wel dat het gaat om een complex proces. "Ik sluit daarom niet uit dat er nog meer obstakels op onze weg komen, maar ik heb alle vertrouwen in een goede afloop."

Jeroen Doorgeest van CEVE ging er op voorhand al niet vanuit dat zijn bedrijf in het gelijk werd gesteld. Hij noemt de zaak vooral 'een principekwestie'.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel