Onderzoek schietpartij Griend werpt licht op twee nieuwe verdachten

LELYSTAD • Di 24 oktober 2023 | 17:28 • Dinsdag 24 oktober 2023 | 17:28

Het Openbaar Ministerie heeft nog twee personen in beeld die mogelijk betrokken zijn bij een schietincident aan de straat Griend 32 in Lelystad. Dat bevestigt een woordvoerder van het OM. Bij dat incident op 14 augustus werd een woning in een flat beschoten. Niemand raakte gewond.

De twee verdachten zijn volgens de woordvoerder nog niet aangehouden. Er wordt nog onderzocht wat de betrokkenheid van de twee personen precies inhoudt.

Tijdens de schietpartij waren er meerdere kinderen buiten op de parkeerplaats aan het spelen. Zij hebben het allemaal zien gebeuren. Rond 14:15 zou er zijn geschoten vanaf de galerij op de bovenste verdieping van het appartementencomplex. In een raam van een slaapkamer zitten twee kogelgaten. Op de galerij en op de parkeerplaats voor het appartementencomplex zijn direct na de schoten vier mannen gezien. Ze renden weg. Ook zouden twee auto's hard zijn weggereden.

Eerste verdachte nog in de cel
Een paar uur na het incident deed een speciaal arrestatieteam een inval in het appartement bij de buren. Er werd niemand gearresteerd. Op dinsdag 19 september werd een eerste verdachte opgepakt. De man werd al langer door de politie gezocht. Hij zit nog vast en wordt verdacht van bedreiging, vernieling en verboden wapenbezit.

De woordvoerder van het OM verwacht dat de eerste rechtszitting in de zaak in januari op de agenda wordt gezet. Dan wordt gekeken hoe ver het onderzoek is en wanneer een eventuele inhoudelijke behandeling gedaan kan worden door de rechtbank.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel