Liander weigert aansluitdatum stroom te geven voor supermarkt Emmeloord

EMMELOORD • Do 26 oktober 2023 | 13:28 • Donderdag 26 oktober 2023 | 13:28

Netbeheerder Liander gaat in beroep tegen een uitspraak om een aansluitdatum voor stroom af te geven voor de Jumbo-supermarkt aan De Boei in Emmeloord. Jumbo won vorige maand een rechtszaak om dat voor elkaar te krijgen. Liander zegt niet specifieker te kunnen worden dan eind 2024.

De rechter stelde Jumbo in het gelijk omdat geoordeeld werd dat de netbeheerder als monopolist transparant moet zijn. Ook is er een spoedeisend belang, was het oordeel. Zo kost een noodaggregaat bij de supermarkt momenteel veel geld, liet Jumbo weten.

Jumbo riep Liander via de rechter op om inzage te geven in de wachtlijst voor bedrijven. Ook verzocht Jumbo de netbeheerder om een specifieke aansluitdatum. Liander gaf inzage in de wachtlijst maar een aansluitdatum blijft uit.

Aggregaat bij de winkel

Jumbo ook in hoger beroep
Ook Jumbo Supermarkten is in hoger beroep gegaan, meldt de advocaat van de supermarktketen. Jumbo eiste bij het kort geding dat de nieuwe winkel in Emmeloord in maart 2024, of binnen een gestelde termijn door de rechtbank, grotendeels zou moeten worden aangesloten op het stroomnet. Daar ging de rechter niet in mee.

De nieuwe supermarkt in Emmeloord werd in april geopend. De winkel heeft een bouwstroomaansluiting en een aanvullend noodaggregaat. De nieuwe supermarkt zou in 2022 of 2023 op het stroomnet worden aangesloten maar Liander liet uiteindelijk weten dat dat uiterlijk eind 2024 gaat worden.

Wanneer beide hogere beroepen dienen is nog niet duidelijk.

In een eerdere versie van dit verhaal stond dat Liander geen inzage wilde geven in de wachtlijst voor bedrijven. Dit bleek achteraf niet te kloppen. De netbeheerder gaf inzage maar vecht het afgeven van de aansluitdatum aan in een hoger beroep.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel