Veiligheidsmaatregelen voor verslaafdenopvang moeten zorgen wegnemen

ALMERE • Wo 1 november 2023 | 6:06 • Woensdag 1 november 2023 | 6:06

Cameratoezicht, strenge huisregels en intensief contact met de politie en de buurt. Volgens het Leger des Heils moeten deze maatregelen zorgen voor een veilige situatie bij de toekomstige verslaafdenopvang Domus in Almere Poort.

De maatregelen staan in het zogeheten 'Basis Veiligheidsplan Domus Almere Poort', dat het Leger des Heils heeft opgesteld in opdracht van de gemeente Almere. Er is om een veiligheidsplan gevraagd omdat inwoners van Almere Poort bang zijn dat de nieuwe opvang overlast gaat geven.

Domus is een beschermde woonlocatie, bedoeld voor maximaal 36 bewoners met een verslaving en psychische problemen. De groep mensen heeft langdurige zorg nodig. De opvang vindt nu in Almere Stad plaats, maar er wordt al twee jaar gesproken over de verhuizing naar Almere Poort. Daar kunnen meer verslaafden geholpen worden.

Begrip voor zorgen
Luc Tanja van het Leger des Heils zegt de zorgen van de omwonenden in Almere Poort te begrijpen. Daarom heeft hij op papier vastgelegd hoe zijn organisatie de veiligheid wil waarborgen.

"Het Basis Veiligheidsplan is eigenlijk een vastlegging van de normale manier van werken", vertelt Tanja. "We hebben het nu in een stuk allemaal op een rijtje gezet. Dat doen we omdat veel bewoners zich zorgen maken. Wij snappen de zorgen, dit zijn de dingen die wij doen, dit kun je van ons verwachten en dit zien wij graag van jou terug."

Suggesties zijn welkom
Het veiligheidsplan is volgens Tanja nog niet compleet en het bevat nog niet de definitieve maatregelen. Hij zegt open te staan voor aanvullende suggesties uit de buurt. Daarom gaat hij een beheergroep oprichten.

In die groep moeten onder meer omwonenden, het Leger des Heils, bedrijven, scholen in de omgeving en de politie samenkomen. Zij kunnen dan geregeld overleggen over de maatregelen en over eventuele aanpassingen van het plan. Het Basis Veiligheidsplan Domus wordt binnenkort in de gemeenteraad besproken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel