Drontenaar Abtin Salem klaar voor het Regio Songfestival

DRONTEN • Vr 3 november 2023 | 10:09 • Vrijdag 3 november 2023 | 10:09

Drontenaar Abtin Salem is helemaal klaar voor de finale van het Regio Songfestival, dat zaterdag plaatsvindt in de Stadsschouwburg in Utrecht. De Flevolandse inzending treedt daar op met het nummer Kleurenblind. Ondanks zijn goede voorbereiding, is Salem wel zenuwachtig.

"Gezonde zenuwen, geen slechte", verklaart de Drontenaar. Abtin probeert die zenuwen onder controle te houden door vooral rustig te blijven, laatste stemoefeningen te doen en de act door te nemen. "Ik ben heel erg aan het focussen op mijn stem en mijn performance. Zo ben ik een beetje aan het voorbereiden."

Optreden zonder gitaar
In de videoclip van het nummer Kleurenblind was Abtin nog te zien met een gitaar op het podium. Zaterdag zal dat niet meer het geval zijn. "Dat is omdat het songfestival geen akoestische bands heeft. Het is allemaal opgenomen in de studio. Dan speel ik liever geen gitaar en ben ik meer met het publiek bezig. Ze lekker laten dansen en klappen."

Abtin weet ook al wat hij aan gaat doen naar de finale. "Ik wilde iets comfortabels, basic, maar niet te basic zodat het wel een beetje show is." Een styliste is toen daarnaar gaan kijken en ik was het meteen eens met de eerste keuze, zegt de Drontenaar. "Een groene bodywarmer met een dun truitje eronder met een stoffen broek. Heel comfortabel."

De outfit van Abtin Salem voor de finale.

'Er zijn zoveel kanshebbers'
Abtin is als elfde aan de beurt van de dertien acts. Hij weet niet of hij de winst gaat pakken omdat er zoveel kanshebbers zijn. Zelf heeft hij ook wat favorieten. "Ik vind dat de artieste van Limburg een prachtige stem heeft, heel gecontroleerd. Ook vind ik dat Friesland een leuk, dansbaar nummer heeft. De Utrechtse inzending heeft ook een heel mooie stem. Dat zijn toch wel mijn drie favorieten."

Regio Songfestival
Het Regio Songfestival wordt zaterdag voor het eerst gehouden. Dertien regionale omroepen strijden dan in de Utrechtse Stadsschouwburg tegen elkaar in de finale. Deze zomer werd bekend dat Abtin Salem voor Flevoland naar de finale gaat.

Zaterdag 4 november om 20:30 uur wordt de finale van het Regio Songfestival live uitgezonden bij Omroep Flevoland.

Het nummer Kleurenblind van Abtin Salem:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel