Opnieuw stopbussen ingezet voor treinreizigers Almere

ALMERE • Vr 10 november 2023 | 10:16 • Vrijdag 10 november 2023 | 10:16

Er worden dit weekend opnieuw stopbussen ingezet tussen station Almere Centrum en Naarden-Bussum. Door werkzaamheden aan het spoor rijden er vanaf vrijdagnacht tot en met maandagochtend vroeg geen treinen. De NS verwacht een vertraging van 30 minuten.

Reizigers richting Naarden-Bussum en Utrecht moeten via Amsterdam Zuid of Amsterdam Centraal reizen. Verder is de dienstregeling tussen Amsterdam Centraal en Amersfoort Centraal aangepast, evenals tussen Schiphol Airport en Hilversum.

De vervangende bussen rijden tussen Naarden-Bussum, Almere Poort, Almere Muziekwijk en Almere Centrum.

Slecht geregeld
Twee weken geleden werden de NS-bussen ook ingezet. Reizigers klaagden toen over chaos. Zo zouden de NS-begeleiders slecht ingelicht zijn en waren er 's ochtends te weinig bussen waardoor er flinke vertragingen ontstonden. "Die werkzaamheden moeten ze efficiënter aanpakken, want je bent in de vakanties elke keer de pineut", zegt een Almeerse op station.

Afgelopen zomer ging het ook mis met de inzet van NS-bussen. Zo was de route voor veel chauffeurs onbekend, stonden er geen begeleiders bij de stations en moesten reizigers lang wachten.

Dit verhaal is gemaakt door Iris van Ree. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel