Lelystad krijgt er een megapand bij: distributiecentrum langs A6

LELYSTAD • Wo 15 november 2023 | 13:56 • Woensdag 15 november 2023 | 13:56

Lelystad krijgt er opnieuw een distributiecentrum bij. Bij bedrijventerrein Flevopoort langs de A6 bij afslag Lelystad moet een gebouw van ruim 36.000 vierkante meter verrijzen. De internationale logistiek vastgoedontwikkelaar Frasers Property Industrial laat weten dat de bouw in januari start.

De aankondiging van de bouw komt vlak na het nieuws dat de gemeenteraad van Lelystad een voorstel om een tijdelijke stop op nieuwe distributiecentra in te stellen heeft verworpen.

Het CDA had het voorstel ingediend, omdat de fractie vindt dat er eerst werk gemaakt moet worden van de huisvesting voor arbeidsmigranten. Maar een nipte meerderheid van de raad heeft er vertrouwen in dat huisvesting uiteindelijk goed geregeld gaat worden.

Vorig week werd bekend dat Van der Valk Investments (VDVI) naast het Van der Valk hotel een arbeidsmigrantendorp wil bouwen voor 2500 arbeiders. De komende maanden wordt een haalbaarheidsonderzoek gedaan.

Verhuurd aan bedrijven
Het nieuwe centrum wordt verhuurd aan bedrijven die een makkelijke toegang tot de rest van Nederland en een goede verbinding met het Verenigd Koninkrijk en de rest van Europa zoeken.

Het distributiecentrum moet een groot magazijn en kantoor krijgen. Ook worden er 290 parkeerplaatsen voor auto's en 16 parkeerplaatsen voor vrachtwagens aangelegd.

Welke bedrijven het distributiecentrum gaan huren, is nog niet bekend. Volgens een woordvoerder van Frasers Property zijn er nog geen huurcontracten getekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel