Burgemeester Van den Bos vertrekt van Urk, voorgedragen in Goes

URK • Do 30 november 2023 | 20:56 • Donderdag 30 november 2023 | 20:56

De burgemeester van Urk, Cees van den Bos, is voorgedragen als burgemeester van Goes. Van den Bos noemt het een eer en zegt zeer gemotiveerd te zijn om aan de slag te gaan en snel kennis te willen maken met de inwoners.

Van den Bos wil zelf niet bij Omroep Flevoland op de voordracht reageren. Wel vertelt hij in een korte video van de gemeente waarom hij Urk gaat verlaten voor Goes.

Hij legt uit dat er zich - hoewel er maar één Urk is - in Goes een belangrijk deel van zijn leven heeft afgespeeld. De kans om daar nu burgemeester te worden 'komt misschien nooit meer'. Volgens Van den Bos zijn er op Urk mooie stappen gezet, waardoor hij de gemeente met een gerust hart aan een opvolger kan overlaten.

Van den Bos begon in oktober 2020 op Urk. Door corona was zijn benoeming in kleine kring, zonder feestelijkheden. Het vertrek van Van den Bos is vroegtijdig want een burgemeester wordt voor zes jaar aangesteld in een gemeente.

Van den Bos was ook enkele maanden afwezig vanwege een coronabesmetting en longontsteking.

'Doortastend en empathisch'
De gemeenteraad in Goes koos voor Van den Bos omdat hij doortastend, empathisch en analytisch sterk is. Ook zou hij een plezierige omgang hebben met mensen en een goed gevoel voor humor.

"Wij zien in hem een enthousiaste en betrokken bestuurder die zich als burgervader voor alle Goesenaren in wil zetten", zegt de voorzitter van de vertrouwenscommissie.

Terug naar Zeeland
Van den Bos keert met zijn benoeming in Goes terug naar Zeeland. Daar was hij in Schouwen-Duivenland van 2014 tot 2020 wethouder namens de SGP. Na zijn wethouderschap vertrok hij naar Urk.

Van den Bos was de eerste SGP-burgemeester van Urk. Hij volgde Pieter van Maaren op die in 2020 burgemeester werd in Zaltbommel. Bij zijn aanstelling werd Van den Bos meerdere keren gewaarschuwd voor de 'eigengereidheid' van de Urker.

Wanneer vertrekt Van den Bos?
De 43-jarige burgemeester zal naar verwachting per 1 februari 2024 worden benoemd in Goes. De voordracht moet nog wel worden goedgekeurd door de minister van Binnenlandse zaken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel