Kunstwerk Infinity vernietigd: schade bleek onherstelbaar

DRONTEN • Di 5 december 2023 | 9:47 • Dinsdag 5 december 2023 | 9:47

Kunstwerk 'Infinity', dat tot 2021 in de wijk de Gilden in Dronten stond, is vernietigd. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in antwoorden op vragen van Leefbaar Dronten.

Raadslid Marjan van der Harst (Leefbaar Dronten) vroeg eind november aan het college waar het kunstwerk is gebleven. Sinds het beeld uit het water was gehaald, is het beeld namelijk niet teruggeplaatst. Van der Harst wilde weten waar het beeld was en of er plannen waren om het terug te plaatsen.

Tijdens een storm in 2021 zagen mensen de metalen ring bewegen. Direct na de storm werd het kunstwerk geïnspecteerd. Toen bleek dat er schade was ontstaan aan de ring, die een uitvergrote versie van een ring om een kippenpoot moet voorstellen.

Total loss
In mei dat jaar werd Infinity uit het water gehaald voor verder onderzoek naar de mogelijkheid voor reparatie. Toen werd duidelijk dat het kunstwerk onherstelbaar beschadigd was. In het staal zaten scheuren en de ring was vervormd. Ook de interne constructie van het kunstwerk was beschadigd.

In de loop van 2021 werd verder onderzoek gedaan. Reparatie van het kunstwerk bleek niet mogelijk, omdat de kosten te hoog waren. Voor een nieuwe versie was geen budget. Daarom werd het kunstwerk 'total loss' verklaard en in 2022 in overleg met de kunstenaar vernietigd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel