Lelystad wil Oekraïense vluchtelingen laten betalen voor water en elektra

LELYSTAD • Wo 6 december 2023 | 14:39 • Woensdag 6 december 2023 | 14:39

Mag je vluchtelingen uit Oekraïne die worden opgevangen in containerwoningen servicekosten in rekening brengen? De gemeente Lelystad is daarover in overleg met het Rijk.

De gemeente wil zo'n 300 Oekraïners onderbrengen in 100 containerwoningen die worden geplaatst op bij het oude gebouw van de Scholengemeenschap Lelystad (SGL) aan de Zuigerplasdreef. Omdat de meeste Oekraïners werken, vindt de gemeente het redelijk dat ze een bijdrage betalen voor onder meer water, elektra en onderhoud van het terrein en de units. Maar dat moet dan wel juridisch worden afgestemd met het Rijk.

In de containerwoningen komen vooral gezinnen te wonen, die nu deels worden opgevangen in het oude schoolgebouw van de SGL. Daar komen dan vervolgens weer plekken vrij voor andere vluchtelingen. Vrijwel alle partijen in de gemeenteraad vinden het prima dat er zo voor 300 extra opvangplekken wordt gezorgd.

Dit verhaal is gemaakt door Kees Bakker. Hij richt zich voor Radio Lelystad op verhalen uit Lelystad. Radio Lelystad en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband. Tips? Stuur een e-mail.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel