Urker rijdt dronken veel te hard over rotonde: taakstraf en rijontzegging

URK • Do 7 december 2023 | 12:00 • Donderdag 7 december 2023 | 12:00

Een 32-jarige Urker krijgt een taakstraf van 150 uur voor een dronkemansrit in zijn dorp. De auto die hij bestuurde vloog dwars over een rotonde op de Domineesweg en kwam tot stilstand tegen een boom in de berm. De Urker en een collega die naast hem zat, raakten zwaargewond.

Naast de taakstraf krijgt de Urker vier maanden cel voorwaardelijk en een rijontzegging van 16 maanden, waarvan de helft voorwaardelijk.

Het ongeval gebeurde op 10 september 2021. De man kroop 'bezopen' achter het stuur. Na de botsing was de auto total loss. De Urker en zijn collega hadden een bedrijfsbarbecue gehad waar de Urker al flink wat drank had genuttigd.

'Stomste fout van leven'
Toen de collega’s besloten om naar café ’t Raathuis te gaan aan de Klifweg, pakte hij zijn nieuwe Mercedes AMG. "Dat was misschien wel de domste fout van mijn leven", legde hij twee weken terug uit in de Lelystadse rechtbank.

Op de terugweg uit het café ging het helemaal mis. De dronken bestuurder reed veel te hard richting een rotonde op de Domineesweg en stak er recht overheen. Het kunstwerk op de rotonde werd door de klap vernield.

Ernstige verwondingen
De Urker was ernstig gewond aan zijn heup en enkel, hij had ook een hersenschudding en een klaplong. Zijn passagier brak meerdere vingers, scheurde een buikslagader en liep een geperforeerde dunne darm op.

De opgelegde straf is grotendeels zoals de officier van justitie had gevraagd. Die vond alleen een langere rijontzegging van drie jaar op zijn plaats. Voor het vernielde kunstwerk moest de Urker los van de rechtszaak al 7.000 euro aftikken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel