Blowende jongeren en vernielingen, D66 en VVD willen camera bij openbare wc

EMMELOORD • Do 7 december 2023 | 19:00 • Donderdag 7 december 2023 | 19:00

Slechts enkele maanden na de opening wordt het openbaar toilet aan het Kettingplein in Emmeloord regelmatig vernield en gebruikt als hangplek van jongeren. Dat zegt D66-fractievoorzitter Wim van Wegen. Volgens hem wordt er onder meer geblowd, in drugs gehandeld en hangt er een intimiderende sfeer. D66 en de VVD willen daarom cameratoezicht rondom het toilet.

De twee partijen denken dat cameratoezicht een effectief middel kan zijn om ongewenst gedrag te voorkomen en de veiligheid te vergroten. Door het plaatsen van camera's zouden de jongeren worden afgeschrikt, zegt Van Wegen.

D66 en VVD dienen tijdens de aankomende raadsvergadering een motie in om te kijken naar de mogelijkheden voor camera's bij het toilet.

Privacy op het toilet
Het college moet daarbij goed kijken naar de privacy van toiletbezoekers. Maar ook naar die van de bewoners van het Kettingplein en voorbijgangers. Van Wegen denkt dat de motie veel steun krijgt van de coalitiepartijen.

Het openbare toilet op het vernieuwde Kettingplein werd in juli in gebruik genomen. De wens voor een toilet voor winkelend publiek kwam jarenlang geregeld tijdens raadsvergaderingen voorbij.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel