Sloop uitgesteld, huurders Dokter Jansencentrum mogen nog een jaar blijven

EMMELOORD • Vr 8 december 2023 | 8:23 • Vrijdag 8 december 2023 | 8:23

De huidige gebruikers van het Dokter Jansencentrum in Emmeloord kunnen in elk geval tot en met december 2024 blijven zitten. De contracten met de huurders zijn voor een jaar verlengd, zegt de gemeente Noordoostpolder die eigenaar is van het complex. De verlenging hangt samen met de vertraagde realisatie van Het Vlie, het nieuwe zorgcentrum in Emmeloord.

Meerdere zorgaanbieders willen al drie jaar onder één dak komen te zitten aan een gezamenlijk 'zorgplein' bij de huidige dependance van het Antonius Ziekenhuis aan de Urkerweg.

De laatste planning was om het plein in de herfst van volgend jaar te openen. Dan kan een jaar later het Dokter Jansencentrum, verderop aan de Urkerweg, worden gesloopt. Op die plek moeten 293 huizen komen.

Alleen trok een van de zorgaanbieders, B.Braun, zich in maart dit jaar terug uit de plannen voor Het Vlie. B.Braun wilde een deel van de voorfinanciering voor de bouw op zich nemen. Nu dat niet doorgaat moeten de plannen opnieuw worden doorberekend. Duidelijkheid daarover is er nog niet.

'Minder woningen bij vertraging Het Vlie'
Als de bouw van Het Vlie vertraging oploopt dan worden de woningbouwplannen op het terrein van het Dokter Jansencentrum ook geraakt, zei de gemeente in april.

Mogelijk kan het eerste deel van de huizen wel alvast worden gebouwd zoals op de huidige parkeerplaats. Met de bouw van de andere woningen moet worden gewacht totdat het overgrote deel van de ziekenhuisgebouwen is gesloopt.

De gemeente Noordoostpolder hoopt begin volgend jaar meer duidelijkheid te geven over de plannen voor Het Vlie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel