Arriva neemt afscheid van Lelystad met chocolaatjes

LELYSTAD • Za 9 december 2023 | 16:03 • Zaterdag 9 december 2023 | 16:03

Na elf jaar neemt vervoerder Arriva afscheid van Lelystad. De vervoersmaatschappij deelt daarom zaterdag afscheidschocolaatjes uit op het station aan reizigers en buschauffeurs. "Wij gaan Lelystad missen en hopen stiekem dat de Lelystedelingen ons ook een beetje gaan missen."

Zaterdag rijden de bussen van Arriva voor het laatst. Daarna neemt het bedrijf EBS het stokje over. "Een bijzonder moment voor ons na zo lang. De collega's gaan ook voor het laatst voor ons rijden, dus die wilden we extra in het zonnetje zetten", vertelt een woordvoerder. De buschauffeurs werken vanaf zondag voor EBS.

Grote proeven
Lelystad was bijzonder voor het bedrijf, omdat er grote proeven in de stad werden gehouden. Zo konden reizigers voor het eerst in de Arriva-stadsbussen contactloos in- en uitchecken met hun betaalpas, creditcard en smartphone. Na de proef werd de betaalvorm in alle bussen in Nederland toegepast. "Dat was wel echt een primeur voor ons."

Het openbaar busvervoer in Flevoland gaat vanaf zondag verder onder de naam RRReis. Bekijk hier de nieuwe dienstregeling.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel