Bij storm onbereikbaar boothuis KNRM volgende maand verplaatst

LELYSTAD • Ma 11 december 2023 | 6:06 • Maandag 11 december 2023 | 6:06

Het boothuis van de KNRM in Lelystad wordt volgende maand verplaatst. Het onderkomen van de reddingsmaatschappij is bij slecht weer onbereikbaar. Juist als er bij storm mensen in nood raken, kunnen de boten niet uitvaren. Maar aan deze situatie komt nu een einde.

De oplossing voor het probleem is een verplaatsing van nog geen 100 meter. Doordat het boothuis nu recht tegenover het zogenoemde jachtengat ligt, een opening naar het Markermeer, slaan bij slecht weer grote golven over het ponton waarover je naar het boothuis moet lopen. Dit wordt dan te gevaarlijk.

Redding tijdens storm Eunice onmogelijk
Dat zorgde in februari 2022 voor grote problemen. Tijdens storm Eunice konden bemanningsleden niet bij de spullen komen om een zinkend schip te hulp te schieten.

Boothuis tijdens storm

Het boothuis wordt nu een klein stukje verlegd en er komt een golfwerend schot omheen. Daarnaast is de ingang dan vanaf de kade bereikbaar. Problemen door grote golven zijn daarmee verleden tijd.

De KNRM is blij dat er nu een oplossing is. Die oplossing kost rond de 140.000 euro. De werkzaamheden beginnen eind januari en halverwege februari moet alles klaar zijn.

Nieuwe locatie

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel