Oud-raadslid Yvonne van Bruggen overleden

ZEEWOLDE • Zo 10 december 2023 | 17:34 • Zondag 10 december 2023 | 17:34

Voormalig raadslid Yvonne van Bruggen van de gemeenteraad van Zeewolde is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden. Ze was 64 jaar. Yvonne van Bruggen is 13 jaar actief geweest in de gemeenteraad en ze had zitting in verschillende commissies. Ze nam eind oktober afscheid van de raad omdat het vanwege gezondheidsredenen niet langer lukte om haar raadswerk te doen.

Van Bruggen was jarenlang fractievoorzitter van de gecombineerde PvdA-GroenLinks-fractie in de gemeenteraad. In 2022 stapte ze over naar de nieuwe partij Actief Zeewolde, nadat ze veel commentaar kreeg van de landelijke fracties. Van Bruggen stemde voor de komst van een mega datacenter naar het dorp, terwijl de landelijke partijen hier juist op tegen waren.

"Het wordt zeker een gemis. Haar manier van opereren was samenwerken, ook met de coalitie", vertelt Van Bruggen's oud-collega Henk Parisius van Actief Zeewolde. Hij nam in oktober het stokje over van de politica, omdat zij vanwege gezondheidsredenen moest stoppen. "Yvonne was een inspirerende fractievoorzitter en een dappere vriendin."

Erepenning
Als dank voor haar inzet kreeg Yvonne van Bruggen bij haar afscheid een gemeentelijke erepenning van burgemeester Gerrit Jan Gorter. Volgens de burgemeester was Yvonne niet zomaar een raadslid. Ze zette zich in als vrijwilliger, was verantwoordelijk voor de jeugdraad en was betrokken bij veel activiteiten in het dorp.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel