Een nieuwe busvervoerder, maar waar zijn de oude bussen gebleven?

FLEVOLAND • Di 12 december 2023 | 11:11 • Dinsdag 12 december 2023 | 11:11

Sinds afgelopen zondag rijden er in Flevoland grote witte bussen rond met daarop in het paars, blauw en groen de naam RRReis. Dat komt omdat een ander bedrijf nu het stads- en streekvervoer regelt in Flevoland. Maar wat is er gebeurd met de bussen van de voormalige vervoerders OV Regio IJsselmond en Arriva?

Veel van de bussen hebben al een nieuwe bestemming gevonden. In totaal had OV Regio IJsselmond ongeveer 75 bussen. Ruim 30 daarvan doen nu dienst in het gebied Veluwe-Zuid, waar de vervoerder ook actief is.

Deel heeft nieuwe stickers
Een ander groot deel van de busvloot is overgenomen door EBS. Dat is de nieuwe vervoerder, die rondrijdt met de merknaam RRReis.

De bussen hebben snel nieuwe stickers gekregen en worden nog korte tijd gebruikt in Flevoland. Dat is nodig omdat de nieuwe elektrische bussen van EBS later geleverd worden. Het plan is om de dieselbussen in de loop van volgend jaar uit de dienst te halen als de nieuwe bussen zijn geleverd.

Een klein deel van de oude bussen had te veel gebreken. Die voertuigen zijn inmiddels afgeschreven.

Teruglezen: Dit verandert er allemaal in het busvervoer van Flevoland.

Bussen Arriva naar Twente
Arriva, die het vervoer in Lelystad verzorgde, heeft aangegeven dat een aantal van hun bussen nu rondrijdt in Twente. Daar heeft de vervoerder recentelijk de concessie overgenomen.

Ook daar worden op termijn elektrische bussen ingezet. Vanwege de leveringsproblemen worden de bussen uit Lelystad als tussenoplossing gebruikt.

Enkele andere bussen van Arriva zijn naar andere delen van het land overgebracht om dienst te doen als reservevoertuigen. Bussen van de vervoerder die nog geen nieuwe bestemming hebben staan voorlopig in de stalling. Het is niet bekend om hoeveel bussen dit gaat.

RRReis is de merknaam van het regionale vervoer in Flevoland, Overijssel en Gelderland. De naam met drie R’en staat voor de drie samenwerkende regio's. Het merk is dan ook niet verbonden aan een vervoerder. Eigenlijk is het een manier van de provincies om te uiten dat de bussen rijden in hun concessiegebied. Daar hoort ook een gezamenlijke huisstijl bij.

Ook de bussen van Arriva die Lelystad hebben ingeruild voor Twente, rijden nu rond met de stickers van RRReis. Dat komt omdat Twente een streek is in het oosten van Overijssel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel