Water loopt uit plafond van Almeerse Rigona, opnieuw problemen in gebouw De Hulk

ALMERE • Do 14 december 2023 | 20:16 • Donderdag 14 december 2023 | 20:16

Vochtplekken op de muren, water dat vanuit het plafond naar beneden druppelt en een laminaatvloer die helemaal bol staat. Het is de dagelijkse realiteit in de woning van Rigona Marevci uit Almere. Ze woont in De Hulk, een kantoorgebouw dat tien jaar geleden is verbouwd tot appartementencomplex. "Het is dweilen met de kraan open!"

Sinds de oplevering van de woningen zijn er geregeld problemen. Zo konden deuren niet goed sluiten, werkte de verwarming vaak niet en waren er lekkages.

Emmers vol water
Alle problemen zijn volgens woningcorporatie de Alliantie verholpen. De lekkage bij Rigona is nieuw. In de gang van haar woning staan twee blauwe emmers, waarin water wordt opgevangen dat vanaf het plafond naar beneden druppelt. "Twee keer per dag moet ik beide emmers legen" zegt ze. Ze noemt het 'heel erg irritant.'

De lekkage is bij de woningcorporatie gemeld en een aannemer is meerdere keren het dak op geweest. Het lek is daarmee nog niet gevonden. "We zijn al een aantal dagen bezig om de oorzaak te vinden", zegt Allard Zandstra, manager wonen bij de Alliantie.

"Erg vervelend zo vlak voor de feestdagen", zegt Zandstra. Een medewerker van de Alliantie ging donderdag aan het einde van de middag op bezoek bij Rigona om met haar op zoek te gaan naar een tijdelijke oplossing. "Het kan zijn dat we een hotel voor haar gaan regelen." Mogelijk wordt er ook vervangende woonruimte aangeboden.

Angst voor kortsluiting
Het laminaat is door de lekkage flink beschadigd. "Het is nog geen twee jaar oud", zegt Rigona. Door het vocht op de muren zijn er schimmelplekken ontstaan. "Soms knipperen de lichten omdat er water over het plafond loopt", zegt de Almeerse als ze de badkamer binnenloopt. Ze vreest voor kortsluiting.

"Het blijft een lastig probleem", is de reactie van Allard Zandstra. Als de lekkage is gerepareerd betekent het nog niet dat de vochtproblemen meteen voorbij zijn. Als een deel van het gebouw zoals de muren en vloeren erg vochtig zijn, dan is het probleem met bijvoorbeeld schimmelvorming niet snel opgelost.

Muizen
Het is niet voor het eerst dat er wordt geklaagd over het gebouw. Vorig jaar schreven bewoners van het complex samen met de SP een klachtenrapport over alles wat er mis was in De Hulk. In het rapport stonden klachten over lekkages, muizen en slechte isolatie.

De Alliantie gaf toen aan geschrokken te zijn en beloofde alle klachten na te lopen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel