Pinksterconferentie Opwekking wordt verplaatst naar Hemelvaartweekend

BIDDINGHUIZEN • Vr 15 december 2023 | 13:31 • Vrijdag 15 december 2023 | 13:31

De Pinksterconferentie van Stichting Opwekking wordt in 2025 en 2028 voor het eerst niet tijdens Pinksteren gehouden, maar in het Hemelvaartweekend. Die jaren valt Pinksteren later dan normaal, waardoor de organisatie in de knoop komt met festival Defqon.1. Dat wordt eind juni op hetzelfde evenemententerrein in Biddinghuizen gehouden.

Beide evenementen zijn in de loop der jaren flink gegroeid, vertelt directeur Ruben Flach. Daardoor duurt de op- en afbouw van de festivals langer. In de jaren dat Pinksteren dan ook nog laat valt, is de overlap van de werkzaamheden onoverbrugbaar. Dat bleek uit gesprekken met de eigenaar van het terrein, Walibi Holland, over het contract voor komende vijf jaar.

Pinksteren en Hemelvaart
In 2025 zal Opwekking dus een week eerder worden gehouden dan gebruikelijk. Pinksteren is op zondag 8 juni en Hemelvaartsdag is op donderdag 29 mei.

Geen andere oplossing
Het alternatief om de Pinksterconferentie tijdens Hemelvaart te doen zorgt voor grote uitdagingen voor de organisatie, maar een andere oplossing is er niet. Een nieuwe locatie zou te ingewikkeld worden. Bovendien is er nog geen andere plek in Nederland om zo'n groot evenement te ontvangen, geeft de organisatie aan. Doorgaans bezoeken meer dan 60.000 mensen Opwekking.

Defqon.1. laten opbouwen tijdens de Pinksterconferentie of verplaatsen is ook geen optie: "Wij veranderen ieder jaar van datum omdat we het festival graag tijdens Pinksteren willen houden. Als het niet anders kan, dan passen we ons aan. Dat doen we overleg met de organisatie van Defqon.1.", legt Flach uit.

De andere edities kunnen sowieso tot 2029 wel gewoon tijdens het Pinksterweekend plaatsvinden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel