Twintig woningen in Poort ontruimd na knal, inmiddels weer vrijgegeven

ALMERE • Za 16 december 2023 | 7:17 • Zaterdag 16 december 2023 | 7:17

De hulpdiensten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag twintig woningen ontruimd in Almere Poort. Dat gebeurde nadat er een enorme knal plaatsvond bij een woning aan het Freyjaplantsoen. De bewoners zijn opgevangen in de brandweerkazerne in diezelfde wijk. Ook zijn er omwonenden die zelf onderdak hebben geregeld bij familie of vrienden.

De explosie vond rond 00.45 uur plaats bij een woning. Op dat moment waren er volgens de politie twee mensen in dat huis aanwezig. Niemand raakte gewond.

Verdachte situatie
Specialisten van opsporing en op het gebied van explosieven kwamen ter plaatse voor onderzoek. Omdat er sprake was van een verdachte situatie en verder onderzoek nodig was, moesten uit voorzorg de woningen ontruimd worden. 

Er ontstond veel rook in het huis. De schade lijkt mee te vallen. Er is alleen schade in de hal en aan de voordeur. 

Nog veel onduidelijk
De politie meldt zaterdagochtend dat het nog niet duidelijk is wat er precies is gebeurd. De woningen zijn rond 06.00 uur in de ochtend weer vrijgegeven. Ook het huis waar de explosie plaatsvond.

Burgemeester Hein van der Loo heeft vannacht een bezoek gebracht aan de omwonenden, die opgevangen zaten in de brandweerkazerne. De burgemeester noemt het geweld onacceptabel en dankt de hulpdiensten.


Zevende maand op rij
Het is de zevende maand op rij dat er een explosie plaatsvindt bij een woning in Almere. Dat begon in juni aan de Hoopstraat in de Oostvaardersbuurt. Toen ging de politie uit van een vuurwerkbom.

Daarna volgden ook nog andere wijken. Begin deze maand was er ook nog een incident aan de Kornwierde in Almere Haven. Daar ging een brandbom af bij een woning. De gemeente stelde daarom tijdelijk cameratoezicht in voor een periode van drie maanden.

Op dit moment geldt er op zes locaties in de stad cameratoezicht.

Lees hier onze verdere berichtgeving over explosies in Almere

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel