Cameratoezicht in Almere Haven na afgaan van brandbom bij woning

ALMERE • Wo 6 december 2023 | 13:22 • Woensdag 6 december 2023 | 13:22

Bij een woning aan de Kornwierde in Almere Haven komt vanaf donderdag tijdelijk cameratoezicht. Dat meldt de gemeente. De camera's worden neergezet omdat twee weken geleden een brandbom afging bij het huis. Daarbij raakte niemand gewond.

Bij het incident op woensdagochtend 22 november ging rond 06:00 uur een brandbom af in de tuin van de woning. Daarop ontstond vuur. Ook sprongen verschillende ramen. In het huis waren op dat moment meerdere mensen aanwezig, meldt de gemeente.

Drie maanden lang
Omdat de kans op herhaling niet kan worden uitgesloten is het cameratoezicht ingesteld, voor een periode van drie maanden. Dat is volgens de gemeente nodig om de veiligheid van de bewoners, omwonenden en voorbijgangers te bewaken.

De periode van drie maanden wijkt af van tijdelijk cameratoezicht elders in de stad. Daar wordt bij dergelijke incidenten ingezet op camera's die maximaal een maand blijven staan. Het is niet duidelijk waarom dat aan de Kornwierde anders is.

In Almere hebben de afgelopen maanden op verschillende plekken explosies plaatsgevonden en op maar liefst zes locaties geldt op dit moment tijdelijk cameratoezicht:

Overzicht tijdelijk cameratoezicht:
Hofmark, Almere Haven:
van 16 november tot 14 december
Antennestraat, Almere Stad:
van 16 november tot 14 december
Hopperzuigerstraat, Splijtbakweg en Poortmolenstraat:
van 16 november tot 28 december
Klimtstraat, Monetstraat, Delacroixstraat:
van 14 november tot 26 december
Salsastraat:
van 9 november tot 9 december
Kornwierde, Almere Haven:
van 7 december tot 7 maart 2024

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel