'Moeder en kind waren in huis waar explosief Poort afging'

ALMERE • Za 16 december 2023 | 15:09 • Zaterdag 16 december 2023 | 15:09

De buren trillen nog na als het gaat over het explosief dat afgelopen nacht, van vrijdag op zaterdag, is afgegaan aan het Freyjaplantsoen in Almere Poort. Op het moment van de knal rond 00.45 uur waren een moeder en kind in het huis, vertelt een buurman. De politie heeft het alleen over twee mensen die aanwezig waren. Niemand raakte gewond.

Burgemeester Hein van der Loo heeft de woning gesloten na deze knal, waardoor twintig woningen werden ontruimd. De bewoners zijn opgevangen en flink geschrokken.

'Tape en koperdraad'
"Ik kwam net terug van vrienden toen ik een hele felle flits mijn kamer binnen zag komen", vertelt één van de buren later deze zaterdag. Hij vervolgt: "ik hoorde een knal en het was meteen duidelijk dat het geen vuurwerk of iets in die richting was".

Het lijkt erop dat er opzettelijk een explosief is gebruikt, waardoor er brand ontstond, meldt de politie. "Toen ik naar de deur keek zag ik iets met tape liggen en koperdraad", aldus de buurman. Volgens hem is de buurvrouw voor wiens deur het gebeurde flink geschrokken, zij was namelijk alleen met haar kind in het huis aanwezig.

'Onacceptabel'
De woning is voor twee weken verzegeld. "Dit geweld is onacceptabel. De kans op herhaling wil ik zo veel mogelijk voorkomen", zegt Van der Loo. De gemeente gaat kijken of verdere maatregelen nodig zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel