Massaontslag na overname vuilniswagenfabrikant Geesinknorba: meer dan helft personeel weg 

EMMELOORD • Vr 22 december 2023 | 16:42 • Vrijdag 22 december 2023 | 16:42

Bij de overname van de failliete vuilniswagenfabrikant Geesinknorba blijven slechts 125 banen behouden. Dat heeft Haller Benelux vrijdagmiddag in een persbericht bekendgemaakt. In het hoofdkantoor in Emmeloord werken nu 300 mensen.

Haller Benelux is onderdeel van de Duitse Zoeller Groep. Die neemt de lokaties van Geesinknorba in Emmeloord, Amsterdam en Rijnmond over. Onbekend is hoeveel mensen in Amsterdam en Rijnmond werken. Voor Emmeloord is de simpele rekensom dat zeker 175 werknemers hun baan verliezen. En wellicht vallen in Emmeloord nog meer ontslagen als de locaties in Amsterdam en Rijnmond open blijven en niet worden gesloten.

De directie van Haller Benelux, de nieuwe eigenaar sinds afgelopen woensdag, wil niet reageren op het grote aantal ontslagen en laat het bij het persbericht. De ondernemingsraad van Geesinknorba is niet bereikbaar voor commentaar.

Wisselende eigenaren
Geesinknorba draait al vijftien jaar zware verliezen en is sinds de fusie van het Nederlandse Geesink en het Zweedse Norba in het jaar 2000 nu voor de zesde keer doorverkocht. Geesinknorba is actief in ongeveer veertig landen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel